logo
  • 7/24 Çağrı Merkezi
    (212) 653 93 00
  • Ambulans Çağrı
    (212) 653 93 00

Kulak Burun Boğaz

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları burun, boğaz ve baş-boyunla ilgili yapıların tıbbi ve cerrahi tedavisi veren bir bilim dalıdır. Kulak, burun, nazal geçiş, sinüsler, gırtlak, ağız boşluğu, üst yutak ile yüz ve boyunda yer alan yapıların (boyun kitleleri, tiroid, tükürük bezleri gibi) hastalıklarının tedavisi Kulak Burun Boğaz’ın kapsamındadır.

Kulak (auris), işitme işlevini gören ve denge organını içinde bulunduran anatomik yapıdır. Dış, orta, iç kulak olmak üzere üç kısımda incelenir. Burun, anatomik olarak, yüz üzerinde alınla üst dudak arasında bulunan, dışa çıkıntılı, iki delikli koklama ve solunum organıdır. Burun boşluğu yutağa bağlanır. Burnun içerisinde mukus tabakası, kılcal damarlar ve kıllar bulunmaktadır. Boğaz, kafatası alt kısmından başlayıp alt gırtlak kıkırdağı hizasında yemek borusu ile birleşen, duvarlarını kasların teşkil ettiği sindirim sisteminin ağızdan sonraki ikinci ünitesidir. Ön yukarı kısımda burun boşluklarının arka kısmına, ön ortada ağız boşluğuna, en aşağı kısımda da gırtlak boşluğuna açılır. Boğazın ağız boşluğu ile birleştiği yerde bademcikler bulunur.

KBB birimi poliklinik muayenelerinde modern teknolojiye dayalı endoskopik işlemler gibi ileri tanı yöntemler kullanılmakta, ayrıca kulak burun boğaz ve ilgili baş boyun hastalıklarının hem tıbbi, hem cerrahi tedavisi gerçekleşmektedir.

Hastanemizde yukarıda sayılan tüm tedavi ve tetkiklerin yanı sıra Kulak Burun Boğaz birimi uzmanlık alanına giren endoskopik bademcik, geniz eti, horlama, sinüzit ameliyatları, işitme kayıpları ve kulak enfeksiyonu ameliyatları, ses bozukluklarına yönelik cerrahi müdahaleler ve estetik burun ameliyatları da başarı ile gerçekleştirilmektedir.

Hastanemizde Kulak Burun Boğaz bölümünde verilen hizmetler:

  1. Duyma ve denge sistemi hastalıkları
  2. Baş dönmesi
  3. İşitme kayıpları
  4. Kulak enfeksiyonları
  5. Kulak zarı ameliyatı
  6. Kulak çınlaması
  7. Boğaz Hastalıkları
  8. Bademcik/geniz eti problemleri
  9. Ses bozuklukları
  10. Ses kısıklıkları
  11. Ses telleri, nodül ve polip tedavisi
  12. Yutma problemleri
  13. Koku alma bozuklukları
  14. Kronik sinüzit
  15. Rinoplasti ( Burun Estetiği Operasyonu )
  16. Burun kanamaları
  17. Burun kırıkları
  18. Horlama ve Uykuda Nefes Kesilmesi (Uyku Apnesi)
  19. Burun tıkanıklıkları
  20. Baş ve Boyun Bölgesi Tümörleri
  21. Horlama ve Uykuda Nefes Kesilmesi
  22. Çocuk ve Yetişkinlerde İşitme Bozuklukları
  23. Alerjik Rinit (Saman nezlesi)
  24. Allerji Tanı ve Tedavisi
  25. Prick Deri Testi

Editör : Op.Dr. Yücel Alperen AKPINAR

Detaylı bilgi almak için bize ulaşın +90 (212) 653 93 00

veya formu doldurun biz sizi arayalım